fredag 28 augusti 2015

Bokrelease Fyra Årstider

Någonstans i skarven mellan två årstider släpper Marcus Birro sin nya bok Fyra årstider med Birro. Releasefesten ägde rum i tisdags på Hotell Kungsträdgården mitt i Stockholm. Man kommer in i en före detta innergård numera inglasad där det ligger bar och restaurang och riktar man blicken uppåt ser man en gigantisk kristallkrona.
 

Vi får ta hissen upp till tredje våningen där vi får vänta ett litet tag på att författaren dyker upp.Fint folk och rockstjärnor kommer sent det vet vi ju och rockstjärnekarriären är sen länge avslutad...den var kort och intensiv...och skränig. Efter ett litet tag kommer han i alla fall tillsammans med flickvännen Michaela och det hela kan börja.

Nere i restaurangen har det gjorts plockmat baserat just på de fyra årstiderna...allt otroligt välsmakande.

Medan astronauter körledare artister men också vanliga dödliga speciellt inbjudna personer som tillhör den del av befolkningen som uppskattar Marcus skrivande låter sej väl smaka av maten minglas pratas och diskuteras det om både det ena och andra.

Marcus tar efter ett tag ordet och tackar alla som kommit dit,Semnos förlag som ger ut boken och lite annat folk. Han pratar lite om boken och varför den skrevs. Det syns och hörs att han är uppriktigt glad och tacksam att vi alla är där. Sen tar Peter Rohdin..spontant eller planerat det vet jag inte..upp ett fyrfaldigt leve för Marcus.

Peter Rohdin och Marcus

Signering av böckerna vi får vidtar och det är många som vill växla några ord med Marcus. Jag pratar även lite med Michaela som uppenbarligen är väldigt trevlig.Får veta att drevet mot dem i stort lagt sej..även om det fortfarande finns knäppgökar som skickar anonyma vykort...

Katja Årre och Marcus


Jag och Marcus


Marcus och Michaela

Folk började så småningom droppa av efter en alltigenom trevlig kväll.Så även jag som fick sällskap till centralen längs gatorna som inte var fullt lika packade med folk helt utan koll på vart de skulle...

Jag och Katja

Så boken då...det måste ju till en liten recension här med...Det har ju hänt en del under Birros senaste fyra årstider...mordhot..förlorade jobb..skilsmässa..men också kärlek..tro..hopp.
Det handlar om det och lite till..från hycklande medier till italiensk fotboll..från tron på Gud och kärleken till barnen till ett nytt liv efter uppbrottet..Korta texter i krönikor så du behöver inte sträckläsa  som en Stephen Kingroman  utan kan läsa lite här och där när det passar dej. Det är brukslitteratur sa Marcus..det stämmer..den kan ge hopp..väcka eftertanke..få dej att ilskna till över hur saker är.. Det är en bra bok i all sin enkelhet..just det epitetet som gör litteratur stor. Vi behöver författare som Marcus och vi behöver personer som kan säga vad de tycker och väcka debatt..vi får inte låta de ryggkliande tidningarna stoppa dessa röster..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar